білий гриб

Білий гриб - найкращий з відомих їстівних грибів

Білий грибБілий гриб 

Прекрасний вигляд і чудові смакові властивості білого гриба не залишать байдужим практично нікого.

Білий гриб отримав свою назву «білий» за унікальну особливість не темніти при розрізанні, подальшій кулінарній або заготівельній обробці - цим він відрізняється від інших грибів. Білий гриб найкраще засвоюється травною системою. А за вмістом корисних мікроелементів і чудовим смаковим якостям, йому немає рівних.З цієї причини білим грибом люблять поласувати не тільки люди, а й лісові черви, тому після збору рекомендовано вимочити білий гриб в підсоленій воді, щоб очистити його від ймовірних паразитів.

Білі гриби вживають вареними, тушкованими, смаженими і дуже рідко – сирими. Також їх сушать і маринують. Сушені гриби подрібнюють і у вигляді порошку додають в різні страви. З грибів також готують супи, тушкують у сметані та використовують до різноманітних соусів.

У білих грибах містяться такі вітаміни та мікроелементи: . . . . .