паска

З Великоднем!

Великдень — чудо із чудес, 
Радіємо Христос Воскрес! 
В цей день вітаємо зі святом, 
Здоров’я зичимо багато,
Хай щастя в серце завітає, 
Добро Господь благословляє!


Готуємо паску з цукатами

Інгредієнти:
800 г пшеничної муки
70 г свіжих дріжджів
200 мл молока
200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г . . . . .


Декілька рецептів приготування паски

Старовинний рецепт паски на жовтках із шафраном

Рецепт розміщений у книзі з ведення домашнього господарства Олени Молоховець «Подарунок молодим хазяйкам».

Інгредієнти: ½ склянки дріжджів, ¼ склянки води, 1 склянка цукру, склянка родзинок, 2 гр шафрану, замоченого у ¼ склянки холодної води або рому, 60 жовтків, 2 1/2 склянки розтопленого масла, 3 кг борошна.

Зменшують порцію тіста поділом об’єму інгредієнтів (замість 60 жовтків – 30, ½ склянки цукру тощо).

Приготування
Розбити жовтки у воду, влити розведені невеликою кількістю рідини дріжджі, всипати 5 склянок борошна. Накрити посудину і дати піднятися опарі в теплі. Потім гарно вимісити, всипати дрібку солі та інші інгредієнти. Дати підійти вдруге. За третім разом трохи вимісити і розділити на окремі частини, щоб посадити у змащені жиром форми. Коли вони піднімуться, гарно змастити яйцем і поставити у гарячу духовку. Випікають зазвичай при температурі 200ºС. Перевіряти, чи готова випічка, потрібно, коли вона стане золотавого кольору за допомогою сірника. Якщо паска готова, то сірник залишиться сухим.

Італійська паска панетоне

Інгредієнти: . . . . .