Цікаві факти про білі гриби про які ми не знали!!!
Науково доведено 6 основних напрямків медицини де показані білі гриби: лікування та профілактика раку товстої кишки (аденокарценоми), профілактика злоякісних пухлин (завдяки антиоксидантам), профілактика хвороб органів травлення, лікування запальних процесів (починаючи від астми і закінчуючи на ревматоїдний артрит), а також заповнення дефіциту білка і клітковини (що теж зменшує ризик захворіти на рак).
КОРИСТЬ БІЛИХ ГРИБІВ
Білі гриби відносять до I категорії не за м'ясисті плодовості тіла і не за красиві капелюшки, а за високу харчову цінність, чудовий смак і велика кількість вітамінів і мінералів.
Плюс білі гриби не втрачають цінності при сушінні, до того ж сушені гриби, краще засвоюються організмом після кулінарної обробки. Не дивлячись на високий вміст води в білих грибах (близько 90%) білий гриб містить достатньо вітамінів і мінеральних солей, для профілактики і лікування хвороб щитовидної залози, серцево-судинної і травної системи, а також для профілактики раку кишечника. Крім того, білі гриби сприяють прискореному загоєнню ран, корисні при недокрів'ї та тривалих запальних процесах.
Білі гриби сприяють втраті зайвої ваги. Справа в тому, що вони містять велику кількість клітковини, яка важко засвоюється організмом (засвоюваність до 80%). Тому вживання в їжу білих грибів допомагає худнути, не дивлячись на високу калорійність
Цікаві факти про білі гриби.
Білі гриби містять значну кількість селену, що сприяє профілактиці і лікуванню ракових пухлин. Вітаміни групи B, що містяться в білих грибах сприяють оздоровленню травної системи, що також йде на користь в справі профілактики раку товстої кишки.
Білі гриби стимулюють секрецію травних соків краще м'ясних бульйонів. Грибний бульйон в 7 разів більше живильний, ніж м'ясний.
Білі гриби будучи природними «губками», вони вбирають в себе важкі метали: радіоактивний цезій, стронцій, кадмій, ртуть і свинець. Тому не можна збирати гриби поблизу промислових міст і жвавих автомагістралей.
Сушка - кращий спосіб зберігання білих грибів.
Додавання невеликої кількості білих грибів значно підсилює смак і аромат страв з м'яса, дичини, риби, соусів і закусок. Особливо рекомендуються білі гриби в якості добавки до картоплі і борошняних виробів.
Їжте білі грибочки, і будьте здорові !))