800 г пшеничної муки
70 г свіжих дріжджів
200 мл молока
200 г масла (можна пополам: 100 г масла і 100г маргарину)
6 яєць
200 г цукру (даю 300, бо люблю більше солодку, але тоді треба і масла трохи більше)
100 г апельсинових цукатів
100 г родзинок
1 пакетик ванільного цукру
сіль
по бажанню: молотий кардамон
Приготування:
1. У невеликій к-ті теплого молока розвести дріжджі. Долити решту молока, всипати половину просіяної муки і замісити тісто. Накрити ковдрую і поставити в тепле місце на 1 год 30 хв. (У мене в духовці є режим "Дріжджове тісто", ставлю на 30 хв.)
2. Родзинки вимити і викласти на паперовий рушник (вафельний).
Цукати нарізати маленькими кубиками.
Відділити жовтки від білків і розтерти з цукром. Білки взбити в густу піну.
3. До підійшовшого тіста всипати решту муки і замісити. Додати розмякле масло і сіль, кардамон. Обережно ввести білки і добре замісити. Накрити рушником (вафельним) і знову в тепле місце на 1 год зо хв.
4. Потім тісто знову замісити, додати родзинки, цукати, ванільний цукор. Ще раз ретельно перемішати і в тепле місце на 1 год.
5. Форму змастити маслом, посипати мукою, заповнити тістом на 1/3 обєму форми і поставити в тепле місце на 20 хв.
6. Нагріти духовку до 200 градусів. Випікати 40 хв. За 15 хв до готовності накрити вологим пергаментом. Готову паску вийняти з форми і охолодити.
При бажанні можна прикрасити цукровою глазурю.
Смачного!