Млинці до масляної

Масляна, в першу чергу асоціюється з млинцями. Отож спробуємо і ми долучитися до цього дійства. Декілька рецептів млинців не завадять.
отже:

Рецепт дріжджевих млинців (класика «млинцевого» жанру)

Інгредієнти: 400 г пшеничного борошна, 2-3 ст. молока, 2 яйця, 2 ст. л. вершкового масла, 20 г дріжджів, 1 ч. л. цукру, щіпка солі.

Приготування. Підігрійте трішки молока, розведіть в ньому дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, вершкове масло, добре розмішайте. Всипте пшеничне борошно, розмішайте.

Тісто для млинців має бути дуже рідким і однорідним, тобто без грудочок. Дайте підійти 30-40 хв. Потім додайте решту молока, підігрійте і через 1,5 години випікайте тонкі млинці на сковорідці.


Млинці із зеленню, часником, скумбрією та горіхами

Тісто: 2 яйця, 1 повна склянка борошна, 2 склянки мінеральної води (або 1 склянка теплого молока й 1 склянка води), дрібка солі, дрібка цукру, дві жмені подрібненої свіжої або мороженої петрушки, 2 потовчені зубчики часнику, 2 столові ложки олії (найкраще – оливкової, але підійде й рафінована соняшникова).

Начинка: 1 банка консервів «Скумбрія в олії» (або 150 г філе смаженої чи печеної скумбрії), 2 зубчики часнику, 100 г тертих на дрібній тертці волоських (грецьких) горіхів.

1. Приготуйте начинку. Для цього розімніть виделкою шматочки скумбрії без кісток, додайте подрібнений часник та горіхи, при бажанні – зелень петрушки чи трохи зеленої цибулі. Якщо начинка надто суха, долийте трішки соку з консервів або рибного відвару. Можна додати чайну ложечку майонезу, чорного або білого меленого перцю, підсолити на свій смак. Добре вимішайте.

2. Приготуйте тісто для млинців. Розбийте віничком яйця, долийте склянку води або теплого молока, додайте сіль, цукор, борошно, вимішайте, щоб не було грудочок. Долийте другу склянку води, 2 ложки олії, додайте зелень та часник, добре вимішайте і залишіть на 5 хвилин.

3. Добре розігрійте невелику сковорідку для млинців. Випікайте млинці із зеленню на середньому вогні з обох боків до легкого рум`яного кольору.

4. Посередині кожного млинця покладіть порцію начинки. Складіть млинці на ваш смак, але найкраще трикутником, так, щоб нагадували рибку. Прикрасьте зеленню.


Вершкові млинці

Інгредієнти: 2-3 ст. молока, 50 г дріжджів, 2 яйця, ½ ст. жирних вершків, 3 ст. борошна, 2 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру.

Приготування: змішати 1,5 склянки теплого молока з дріжджами, додати сіль, цукор, ретельно перемішати. Потім ввести 2 ст. борошна і перемішати до однорідної маси. Залишити на 20-30 хвилин, щоб тісто піднялося. Як тільки тісто почне «рости», вбити 2 яєчних жовтки, додати склянку борошна, молоко, що залишилося, перемішати до однорідної консистенції. Введи в тісто збиті білки, потім збиті вершки. Залишити на 30-40 хвилин. Смажити на сковорідці.


Млинці на пиві

Інгредієнти: 2 ст. борошна, 400 мл пива, 2 яйця, 1 ст. л. сметани або вершків, 200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, ¼ склянки молока, сухарі панірувальні, сіль за смаком.

Приготування: жовтки розтерти зі сметаною, всипати цукор, сіль, додати стакан пива, борошно, гарно розмішати. Додати пиво, що залишилося і розмішати. Ввести збиті білки. Дай настоятися 30 хвилин і тісто готове. Смажити на гарячій сковороді, змазаній салом або олією.


Корисні поради для приготування млинців:

  • Сковорідку для смаження млинців спочатку посипте сіллю, протріть ганчіркою і лише після цього наливайте олію і тісто.
  • Тісто наливати на сковороду якомога тонше.
  • Ретельно вимішуйте тісто протягом усього часу приготування.
  • Якщо млинець рветься, коли ви його перевертаєте, додайте борошна і яйця.
  • Якщо у тісті міститься олія, сковорідку слід змазувати лише для першого млинця, для інших уже не треба.
  • Млинці зручніше готувати одночасно на декількох сковородах – так швидше.
  • Їсти млинці краще відразу після приготування.
Ключові слова: