Пластикові контейнери для заморожування чи мікрохвильовки виділяють отруйні токсини
Загадковий девайс - мікрохвильова піч - завжди був у людей під підозрою. Подейкують, розігріваючи в контейнері якусь їжу, ви щедро "присмачуєте" її токсинами з пластику. Це ж саме відбувається, якщо запхати пластикову пляшку з напоєм до морозилки. Їжу чи напої в пластику краще не нагрівати і не охолоджувати.
Тема токсинів із пластику стала популярною в 2002-му році, після телевиступу доктора Едварда Фуджімото. Як і в історії з аспартамом, страшна новина про небезпечні діоксини в формі електронного листа поширилася, мов лісова пожежа. Причому лист був поданий як прес-реліз Університету Джона Хопкінса та містив відчайдушний заклик розіслати його "всім вашим рідним і друзям".
Насправді ж авторитетні вчені припускають, що при нагріванні в мікрохвильовці до їжі можуть потрапляти певні речовини, але не в такій кількості, щоби завдавати людині шкоди. Що ж до охолодження, то низька температура, навпаки, гальмує виділення з пластику будь-яких речовин.
Діоксини ж існують насправді, і вони дуже небезпечні. На щастя, в пластику їх немає.
До слова, Університетові Джона Хопкінса тоді довелося розсилати справжній прес-реліз, спростовуючи свою причетність до скандального листа.