кавун

Кавун прекрасний і небезпечний

Триває чудова літня пора і сезон кавунів відкрито.

Плодова м'якоть кавуна містить легкозасвоювані глюкозу, фруктозу і сахарозу. До моменту дозрівання переважають глюкоза і фруктоза, сахароза накопичується в процесі зберігання кавуна. У м'якоті містяться пектинові речовини, білки, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо в органічній формі, вітаміни - тіамін, рибофлавін, ніацин, фолієва кислота, каротин, аскорбінова кислота, лужні речовини та близько 90% води.

Та як би сильно вам не хотілося кавуна, варто пам’ятати, що отруєння кавунами - поширене явище в теплу пору року. Спостерігається таке влітку або на початку осені, коли плоди дозрівають і користуються популярністю серед дорослих і дітей.

Здавалося б, нешкідлива, велика і смачна ягода, від якої не чекаєш біди ... Однак деякі продавці при вирощуванні можуть використовувати шкідливі речовини або зривати кавуни раніше терміну, накачувати їх хімікатами, щоб вони швидше набули товарного вигляду. І в результаті ошукані покупці труяться неякісним продуктом.

Ознаки отруєння кавунами схожі на . . . . .