паска

Прогноз погоди по Рівненській області на 14-17 квітня 2023 року

Прогноз погоди по Рівненській області та місту РівнеПрогноз погоди на 14-17 квітня:

Найближчими днями очікується помірно тепла погода, часом дощі різної  інтенсивності.  

14 квітня  Мінлива хмарність.. Без істотних опадів Вночі та вранці туман.  Вітер східний, 7-12м/с. Температура вночі 2-7º тепла, вдень 12-17º тепла.  Атмосферний тиск буде  слабо рости.

15 квітня: Хмарно з проясненнями. Короткочасний дощ. Вітер південно-східний, 7-12м/с, місцями пориви 15-20м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 8-13º тепла.  Атмосферний тиск буде  рости.

16 квітня: Хмарно з проясненнями. Невеликий короткочасний дощ. Вітер східний, 7-12м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень . . . . .

 

Прогноз погоди на 26-29 квітня 2019 року по місту Рівне та області

весна квітуча

Прогноз погоди на 26-29 квітня

Вихідними на Рівненщині короткочасні дощі та можливі грози

26 квітня погоду визначатимуть малоактивні атмосферні фронти. Місцями очікується невеликий короткочасний дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, поривчастий. Температура вночі +5..+10º, вдень +20..+25º. 
Атмосферний тиск буде слабо падати.

27 квітня поле зниженого тиску та тепла повітряна маса зумовлять короткочасні дощі та грози. Вітер південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с. Температура вночі +8..+13º, вдень . . . . .

Декілька рецептів приготування паски

Старовинний рецепт паски на жовтках із шафраном

Рецепт розміщений у книзі з ведення домашнього господарства Олени Молоховець «Подарунок молодим хазяйкам».

Інгредієнти: ½ склянки дріжджів, ¼ склянки води, 1 склянка цукру, склянка родзинок, 2 гр шафрану, замоченого у ¼ склянки холодної води або рому, 60 жовтків, 2 1/2 склянки розтопленого масла, 3 кг борошна.

Зменшують порцію тіста поділом об’єму інгредієнтів (замість 60 жовтків – 30, ½ склянки цукру тощо).

Приготування
Розбити жовтки у воду, влити розведені невеликою кількістю рідини дріжджі, всипати 5 склянок борошна. Накрити посудину і дати піднятися опарі в теплі. Потім гарно вимісити, всипати дрібку солі та інші інгредієнти. Дати підійти вдруге. За третім разом трохи вимісити і розділити на окремі частини, щоб посадити у змащені жиром форми. Коли вони піднімуться, гарно змастити яйцем і поставити у гарячу духовку. Випікають зазвичай при температурі 200ºС. Перевіряти, чи готова випічка, потрібно, коли вона стане золотавого кольору за допомогою сірника. Якщо паска готова, то сірник залишиться сухим.

Італійська паска панетоне

Інгредієнти: . . . . .