білий гриб

Цікаві факти про білі гриби

Білий гриб Цікаві факти про білі гриби про які ми не знали!!!

Науково доведено 6 основних напрямків медицини де показані білі гриби: лікування та профілактика раку товстої кишки (аденокарценоми), профілактика злоякісних пухлин (завдяки антиоксидантам), профілактика хвороб органів травлення, лікування запальних процесів (починаючи від астми і закінчуючи на ревматоїдний артрит), а також заповнення дефіциту білка і клітковини (що теж зменшує ризик захворіти на рак).

КОРИСТЬ БІЛИХ ГРИБІВ

Білі гриби відносять до I категорії не за м'ясисті плодовості тіла і не за красиві капелюшки, а за високу харчову цінність, чудовий смак і велика кількість вітамінів і мінералів.

Плюс білі гриби не втрачають цінності при сушінні, до того ж сушені гриби, краще засвоюються організмом після кулінарної обробки. Не дивлячись на високий вміст води в білих грибах (близько 90%) білий гриб містить достатньо вітамінів і мінеральних солей, для профілактики і лікування хвороб щитовидної залози, серцево-судинної і травної системи, а також для профілактики раку кишечника. Крім того, білі гриби . . . . .

 


Білий гриб - найкращий з відомих їстівних грибів

Білий грибБілий гриб 

Прекрасний вигляд і чудові смакові властивості білого гриба не залишать байдужим практично нікого.

Білий гриб отримав свою назву «білий» за унікальну особливість не темніти при розрізанні, подальшій кулінарній або заготівельній обробці - цим він відрізняється від інших грибів. Білий гриб найкраще засвоюється травною системою. А за вмістом корисних мікроелементів і чудовим смаковим якостям, йому немає рівних.З цієї причини білим грибом люблять поласувати не тільки люди, а й лісові черви, тому після збору рекомендовано вимочити білий гриб в підсоленій воді, щоб очистити його від ймовірних паразитів.

Білі гриби вживають вареними, тушкованими, смаженими і дуже рідко – сирими. Також їх сушать і маринують. Сушені гриби подрібнюють і у вигляді порошку додають в різні страви. З грибів також готують супи, тушкують у сметані та використовують до різноманітних соусів.

У білих грибах містяться такі вітаміни та мікроелементи: . . . . .