харчова промисловість

Харчова промисловість

Харчова  промисловість —  сукупність  галузей,  які  виробляють  продукти 
харчування.
До  складу  галузі  входить  майже  40  галузей  і  виробництв,  асортимент  вироб-леної продукції включає понад 3000 найменувань.
До складу  харчової  промисловості входять  такі  галузі:  цукрова,  борош-номельна,  м’ясна,  молочна,  хлібопекарська,  маслоробна,  кондитерська, 
спиртова,  макаронна,  пивоварна,  рибна,  виноробна,  круп’яна,  консервна, 
тютюнова та ін.
 

Сільське господарство та харчова промисловість України

Галузева структура і принципи розміщення

Агропромисловий комплекс (АПК) — комплекс галузей господарства, які займаються виробництвом, переробкою, зберіганням та збутом сільськогосподарської продукції.

Структура АПК України

І виробництво машин, устаткування, добрив, отрутохімікатів, комбікорму тощо;

іі сільське господарство (рослинництво, тваринництво);

ііі заготівля, переробка, реалізація продукції (легка та харчова промисловість, громадське харчування, торгівля, наука, підготовка кадрів).

Об’єднання сільськогосподарських і промислових підприємств на певній території — територіальні АПК, які бувають елементарними, спеціалізованими, інтегральними.